لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی

Posted by & filed under اشپزی و تزیین غذا.

خوراک مرغ با سبزیجات
          

 

a morgh wa sabzijat 224x300 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی
 
مواد لازم
سینه مرغ= ۲ عدد
سیب زمینی= ۲ عدد بزرگ
هویج= ۲ عدد
نخود پخته= ۱ استکان
زعفران= هر چی بیشتر بهتر
پیاز داغ= ۴ قاشق غذاخوری
کدو قلمی= ۳ عدد
کره= نصف قاشق غذاخوری
آب لیمو= ۲ قاشق غذاخوری
فلفل و نمک و زردچوبه= به مقدار لازم


دستور پخت
مرغ را به تکه های درشت برش داده
سیب زمینی و هویج را هم پوست گرفته و هویج را حلقه حلقه کرده و سیب زمینی را هم خرد کرده و همه را با هم با روغن و کره سرخ میکنیم و نصفی از پیاز داغ با زردچوبه و فلفل و زعفران را به موادمان اضافه کرده و تفت میدهیم و با ۱ استکان آب میگذاریم تا آرام بپزد
کدو را پوست گرفته و حلقه حلقه میکنیم و سرخشان میکنیم و بعد هم باقی پیاز داغ و آبلیمو و زعفران و نمک و پودر ففل سیاه را بعلاوه مواد بالا و نخود به کدوها اضاف میکنیم و میگذاریم تا ۱۰ دقیقه تا جا بیفتد
این خوراک هم با نان و هم با پلو سفید خوشمزه میشود ولی زیاد همش نزنید تا کدوها له نشوند
•    
•    
•    
•    

 

 

 

•    •    •    
عدسی
    
a adassi 177x300 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی    

 


مواد لازم
عدس= ۱ پیمانه پلو پز
سیب زمینی= ۲ عدد متوسط
پیاز= ۱ عددد بزرگ
سیر= ۱ حبه
نمک و پودر فلفل سیاه و قرمز= به مقدار لازم
گلپر= ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت
پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد کنید و با روغن سرخش کنید وبعد هم سیر را با رنده ریز رنده کرده و سرخش کنید و کمی هم زردچوبه به آنها اضافه کنید
عدس را از ۱ ساعت قبل شسته و خیس کرده و آبش را بیرون ریخته و با آب بگذارید تا نیم پز شود و بعد سیب زمینی را مکعبی خرد کرده و به همراه پیاز داغ و سیر داغ به عدسی اضافه کنید و در آخر له گوشت کوب عدس و سیب زمنی ها را له کرده و نمک و فلفل ریخته و با آبلیمو و گلپر نوش جان کنید
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    •    •    

خوراک گوشت چرخ کرده با سبزیجات
          

 
مواد لازم ۳ نفر
گوشت چرخ کرده= ۳۵۰ گرم
سیب زمینی= ۳ عدد متوسط
هویج= ۲ عدد متوسط
نخود سبز پخته= ۱ استکان سر خالی
پیاز= ۱ عدد بزرگ
زردچوبه,فلفل سیاه و قرمز,زعفران و نمک= به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی= ۱ قاشق غذاخوری سرپر
دستور پخت
پیاز را خلالی خرد میکنیم و با روغن سرخ میکنیم و بعد هم گوشت را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم
سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و مکعبی شکل خرد میکنیم و به مواد بالا اضافه میکنیم و کمی به همراه رب و ادویه ها سرخ میکنیم و نخود را هم اضافه کرده و یک استکان آب اضافه میکنیم و میگذاریم تا بپزند
این خوراک را با پلو یا نان میل کنید
میتوانید از کنسرو نخود و هویج در مواقعی که عجله دارید هم استفاده کنید
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    •    •    

خورش قیمه و بادمجان
         

•    
•    
•    
•    
•    مواد لازم برای ۳ نفر
•    
•    گوشت خورشتی= ۳۵۰ گرم
•    لپه= ۱ پیمانه پلوپز سرخالی
•    رب گوجه فرنگی= ۲ قاشق غذاخوری
•    پیاز= ۱ عدد
•    بادمجان= ۴ عدد
•    لیموعمانی= ۳ عدد
•    آب لیمو یا آبغوره= در صورت که دوست دارید خورشتتان ترش شود به مقدار لازم
•    زعفران دم کرده،روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و در صورت دلخواه دارچین=به میزان لازم
•    
دستور پخت
لپه را از ۲ ساعت قبل خیس کنید
بادمجانها را پوست گرفته و از وسط نصفشان کنید(البته اگر خیلی درشت بودند احتیاج هست که نصفشان کنید،اگر قلمی بودند احتیاجی نیست برششان بزنید)و مقداری نمک روی آنها بریزید و بعد از نیم ساعت بشورید تا تلخی آنها از بین رود و اینکه وقتی مخواهید بادمجان ها را پوست بگیرید طوری باشه که سر آن بهش باشه تا موقع سرخ کردن له نشود,یعنی طوری باشه که کمی سرشو تمیز کنید
پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن سرخشان کنید و بعد زردچوبه و فلفل و رب و گوشت و لپه را اضافه کرده و کمی تفت دهید و با آب بگذارید تا بپزند و اگر لپه شما جنسش مدلی هست که زود میپزد،وقتی گوشت نیمپز شد به گوشت اضافه کنید،نمک را وقتی گوشت نیمپز شد اضافه کنید و لیمو عمانی را بعد از ۲۰ دقیقه اضافه کنید و روی لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید
اگر هم لپه شما از جنس دیر بپ بودش جداگانه بگذارید بپزد و بعد در مرحله ای که گوشت تقریبا پخته بود بهش اضافه کنید
بادمجان ها را سرخ کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از اینکه خورشتتان اضافه شود، به خورش اضافه کنید و نیم ساعت قبل آب لیمو و یا آبغوره را به خورشتتان اضافه کنید و ۱۰ دقیقه قبل از اماده شدن خورشت زعفران و دارچین را اضافه کنید
•    
•    

 

 

 

•    •    •    

 خورش بامیه

 

مواد لازم : برای ۶ نفر
بامیه    1 کیلو
گوشت    400 گرم
پیاز    2 عدد متوسط
رب    4 قاشق غذا خوری
آبلیمو یا قوره    به میزان لازم
روغن    به میزان لازم
نمک    به میزان لازم

دستور پخت

پیاز را سرخ میکنیم، گوشت را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. بعد در قابلمه را گذاشته تا گوشت خودش خوب بپزد. در ظرف جداگانه بامیه ها را با روغن و آبلیمو یا قوره و رب تفت میدهیم ، بعد از اینکه گوشت پخت به مخلوط گوشتمان اضافه میکنیم . نمک آنرا اندازه کرده، نیم ساعت بعد خورشت شما جا افتاده و آماده است

 

 

 

 

 

.

fo5 300x225 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی خورش فسنجان

 

مواد لازم : برای ۸ الی ۱۰ نفر
مرغ    1 عدد
روغن     150 گرم
مغز گردو    750 گرم
پیاز     3 عدد
رب انار    350 گرم
گلپر(به دلخواه)    یک چهارم قاشق چایخوری
زعفران    به مقدار لازم
نمک    به مقدار لازم
دستور پخت

مرغ را بپزید . پیاز را رنده و با روغن سرخ کنید . گردو را بکوبید و با پیاز بجوشانید . نمک و زعفران و رب انار را با گردو و پیاز به مرغ پخته شده بیفزایید و شعله را بسیار کم کنید . در صورت تمایل می توانید به رب انار ۲ قاشق مربا خوری شکر اضافه کنید و بگذارید خورش به روغن بیفتد . این خورش را با ماهی هم می شود تهیه کرد . در این صورت همه مواد را به شکل بالا تهیه کنید . ماهی را قطعه قطعه ببرید و سرخ کنید و در این مایه قرار دهید تا با حرارت کم بپزد .
در صورت مصرف گوشت چرخ کرده به جای مرغ ، آن را با پیاز رنده کرده مخلوط کنید و به شکل کوفته ریزه در آورید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید . به جای گوشت مرغ می شود از مرغابی هم استفاده کرد .

برای اینکه خورش خوش رنگ شود می توان یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن افزود.

یادآوری: در صورتی که گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج کرد تا با شعله ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد( کم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.

در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یک استکان آب خنک به آن اضافه می کنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند.شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این کار را انجام دهید

 

 

 

 

 

.

خورش هویج ترکی

 

 

اگر طالب غذاهای ترکی هستید می توانید این خورش لذیذ را هم در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید…..
مواد لازم:
هویج خلال شده    1 کیلو
گوشت ماهیچه    نیم کیلو
پیاز    1 عدد
گوجه فرنگی    3 الی ۴ عدد
لیمو عمانی    2 الی ۳ عدد
آب گوشت    یک لیوان و نیم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زعفران    به مقدار لازم
روغن مایع    به اندازه کافی

دستور پخت
هویج را به شکل خلالی (باریک در یک اندازه)خورده کرده یکدست سرخ مینماییم تاطلایی شود. سپس پیاز را خورد کرده را باگوشت (تکه های درشت) تف میدهیم و ادویه جات را داخل مواد ریخته با آب میگذاریم تا پخته شود. گوجه فرنگیها رابه صورت حلقه حلقه بریده و دور روی آنرا سرخ میکنیم.
بعد از آماده شدن مواد درون یک ظرف پیرکس آب گوشت، لیمو عمانی خرده شده (اگر خواستید می توانید از آلو استفاده کنید ,برای هر نفر ۳ تا ۴ عدد آلو کافی است)و زعفران آب کرده را ریخته سپس تکه های گوشت، هویج و گوجه فرنگی را بطور جداگانه درون ظرف قرار میدهیم. سپس درب ظرف را گذاشته با شعله کم به مدت ۱۰ دقیقه میگذاریم تا خوب جا بیفتد

 

 

 

 

 

.

خورش لوبیا سبز

 

مواد لازم :
گوشت قیمه شده    500 گرم
لوبیا سبز    600 گرم
گوجه فرنگی ریز( گوجه فرنگی درشت ۴ عدد )    ۱۵ الی ۲۰ عدد
لیمو عمانی    3 عدد
آرد    1 قاشق
پیاز سرخ شده بدون روغن    2 قاشق غذا خوری
روغن حیوانی    مخصوص سرخ کردن
نمک و زرد چوبه    به میزان لازم
زعفران دم کرده    به میزان لازم
رب گوجه فرنگی    1 الی ۵/۱ قاشق
پیاز درشت رنده شده    1 عدد

دستور پخت

گوشت و لوبیا و پیاز رنده شده را با نمک و زرد چوبه بپزید . این خورش به صورت آب پز تهیه و برای افرادی که طالب غذای آب پز هستند . آرد را با کمی روغن تفت دهید و به آن کمی آب اضافه کنید تا از هم باز شود و در خورش یریزید با این کار آب خورش غلظت پیدا میکند لیمو عمانی را با پوست تکه تکه کنید و دانه و محور وسط لیمو را جدا کنید وآنرا در خورش بریزید رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید . اگر مثل تصویر گوجه فرنگی ریز بود که درسته در غذا بریزید و اگر درشت بود پوست و دانه گوجه فرنگی را گرفته و آنرا به اندازه بند انگشت ریز کنید و به همراه پیاز سرخ شده و زعفران در خورش بریزید وچند جوش که خورد حرارت را خاموش کنید گوجه فرنگی نباید زیاد پخته و له شود هر چه کمتر حرارت ببیند خوشمزه تر است و ۵ دقیقه حرارت کافیست

 

 

 

 

 

 

.

خورش ماست ، خورش اصفهانی ها

 

مواد لازم : برای ۶ نفر
مرغ    1 عدد
یا گوشت     0/5 کیلو
روغن    200 گرم
ادویه     به مقدار کافی
فلفل    به مقدار کافی
زرده تخم مرغ    8 عدد
زعفران    1 قاشق چایخوری
ماست     2 لیوان
نمک    به مقدار کافی
دستور پخت
ماست را روز قبل در کیسه پارچه ای بریزید تا آبش برود . مرغ یا گوشت را بپزید و سرخ کنید . آب مرغ یا گوشت را بگذارید غلیظ شود و با زعفران سائیده روی ماست بریزد و خوب به هم بزنید و فلفل و ادویه و نمک را بیفزایید و گوشت را در آن بچینید . یک ربع که جوشید ، زرده ها را با چنگال بزنید و در خورش بریزید و سریع هم بزنید که جذب بقیه مواد شود . شعله را کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم ۱۵ دقیقه بپزید

 

 

 

 

 

.

تا حالا خورش گل کلم پختید؟

 
مواد لازم : برای ۶ نفر
گوشت    0/5 کیلو
گل کلم    2 عدد
روغن    300 گرم
رب گوجه    1 قاشق سوپخوری
زردچوبه    به مقدار کافی
آبلیمو    1 استکان
پیاز    2 عدد
زعفران    به مقدار کافی
نمک    به مقدار کافی
فلفل    به مقدار کافی
دستور پخت

گوشت را بپزید و پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید . گل کلم را غنچه غنچه ببرید و با پیاز سرخ کنید . مراقب باشید که گل کلم له نشود . یک قاشق رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ و آبلیمو و نمک وفلفل را در آن مخلوط کنید . کل مواد را در گوشت بریزید و زعفران و ادویه اضافه نمایید . گل کلم نباید خیلی بجوشد و زود می پزد

 

 

 

 

.

طرز پخت خورش کرفس

 
مواد لازم:
کرفس اگر کوچک بود ۲عدد    1 عدد
گوشت سردست یا ران بره، ترجیحا ماهیچه    500 گرم
پیاز    1 عدد
لیمو عمانی    2 تا ۳ عدد
زردچوبه    نیم قاشق چای خوری
نمک    1 قاشق چای خوری
روغن    به مقدار کافی
آب سرد    3 لیوان
دستور پخت

ساقه های کرفس را از هم جدا کنید و خوب بشویید سپس ساقه های کرفس را به اندازه های دو سانتیمتری خورد کنید برگ های کرفس را هم جداگانه با کارد خوب خورد کنید.
گوشت را به اندازه های خورشتی قطعه قطعه کنید. پیاز را هم برای پیاز داغ گرفتن خورد کنید. مقداری روغن را در قابلمه بریزید و روی آتش بگذارید و پیاز را در آن با حرارت ملایم سرخ کنید. پس از سرخ شدن پیاز گوشت را روی پیاز بریزید شعله را کمی بیشتر کنید و چند دقیقه ای با افزودن نیم قاشق چای خوری زردچوبه سرخ کنید.
سپس کرفس ها را روی گوشت بریزید شعله را کمی بیشتر کنید و تقریبا ۱۰ دقیقه با گوشت سرخ کنید در تمام مدت آنرا هم بزنید تا هم نسوزد و هم خوب سرخ شود. پس از سرخ شدن سه لیوان آب سرد روی آن بریزید لیمو عمانی ها را با یک ضربه دست بشکنید بدون اینکه آنرا از هم جدا یا خورد کنید، داخل قابلمه بیندازید سر قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید، حرارت را چنان تنظیم کنید که گوشت بسیار بسیار آرام بجوشد.
دقت کنید همیشه وقتی می خواهید خورشت درست کنید هنگام طبخ گوشت آنرا روی حرارت بسیار کم طبخ کنید گرچه مدت طبخ کمی طولانی تر می شود ولی نتیجه کار بسیار بهتر خواهد شد.
مدت طبخ بستگی به گوشت شما دارد به همین خاطر پس از تقریبا ۴۵ دقیقه گوشت را با چنگال امتحان کنید اگر خوب پخته شده نمک به آن بیفزاید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد.
خورشت کرفس را با چلو سفید سرو کنید

 

 

 

 

.

خورش بادمجان

 
مواد لازم:
گوشت گوسفندی بدون استخوان    750 گرم
بادنجان قلمی    11-10 عدد
پیاز سرخ شده    3 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی متوسط    5-4 عدد
غوره بی دانه    یک دوم فنجان
آبغوره    یک دوم فنجان
رب گوجه فرنگی    نصف فنجان
نمک و فلفل    به قدر کافی
دستور پخت
گوشت را خرد کرده ، می شوییم و با کمی روغن تفت می دهیم تا به روغن بیفتد. پیاز سرخ شده را با ۳ لیوان آب وکمی فلفل با حرارت ملایم می پزیم. پوست بادنجان را پس از شستن گرفته، وسط آن را شکاف کوچکی داده، در کاسه آب نمک قرار می دهیم.
بعد از۲۰ دقیقه آن را در آبکش قرار می دهیم تا آب بادنجان ها کشیده شود. بادنجان ها را با حرارت متوسط سرخ می کنیم، تا مغزپخت شوند. بعد از سرخ شدن بادنجان، غوره و رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم و به خورش اضافه می کنیم.
بعد از پخت گوشت، به مدت ده دقیقه بادنجان ها را کنار گوشت می چینیم. آبغوره و نمک را نیز اضافه می کنیم. بعد از جا افتادن خورش آن را در ظرف می کشیم. بادنجان ها را با گوجه فرنگی های حلقه ای و سرخ شده تزئین می کنیم. خورش بادنجان را با مرغ هم می توان درست کرد.
در صورت تمایل می توانید به جای آبغوره، نصف فنجان آب انار اضافه کنید که بسیار خوشمزه خواهد شد

 

 

 

.

خورش چغاله بادام
fo162 300x206 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی
 
با آمدن فصل چغاله ما هم برای شما خورشت آن را در نظر گرفته ایم . با ما همراه باشید برای تهیه این خورش نوبرانه…
مواد لازم :
گوشت خورشتی    400 گرم
پیاز خورد و سرخ شده    1 عدد متوسط
چغاله بادام    200 گرم
نعنا و جعفری خورد شده    300گرم
نمک و فلفل و ادویه    به میزان لازم
آبغوره    به میزان لازم
آب    4 لیوان

دستور پخت

ابتدا پیازها را تنها با کمی ادویه و زرد چوبه، بدون نمک سرخ کرده و گوشتها را با آن خوب تفت دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود، سپس نعنا و جعفری خورد شده را به آنها اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. در این مرحله چغاله ها را اضافه کرده و برای اینکه خوب طعم مواد را به خود بگیرند با شعله ی کم درب قابلمه را گذاشته و ۳،۴ دقیقه صبر کنید، سپس ۴ لیوان آب را اضافه کنید و به مدت ۴۵تا یک ساعت صبر کنید تا چغاله ها در کنار گوشت خوب نرم و پخته شوند .وقتی از پخته شدن چغاله ها اطمینان حاصل شد مقداری نمک و کمی آب غوره به آنها اضافه کرده و۱۰دقیقه صبر کنید تا قوام بیاد .حال غذا آماده است.

چند نکته
۱-می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
۲-در صورت تمایل می توانید در پایان کار کمی رب گوجه نیز بزنید.
۳-اگر از همان ابتدا نمک اضافه شود چغاله ها سفت شده و به سختی می پزند.
۴-از آب نارنج به جای آب غوره نیز می توان استفاده کرد.

 

5-این خورشت را در زودپز و با مدت زمان کمتری نیز می توان تهیه کرد

 

 

 

 

 

.

تا حالاقورمه سبزی به این خوشمزگی خوردید؟

 

fo177 276x300 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی

 

 
مواد لازم :

گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان    نیم کیلو گرم
پیاز سرخ کرده    3 قاشق سوپخوری
روغن    250 گرم
لیمو عمانی    5 تا ۶ عدد
لوبیا قرمز    0.5 لیوان
سبزی خورش    1 کیلو گرم
نمک و فلفل و زردچوبه    بمقدار لازم
دستور پخت

گوشت را پس از تمیز کردن خرد کرده همراه با پیاز داغ تفت می دهیم . زرد چوبه اضافه کرده همراه با آب و لوبیا قرمزمی پزیم.پس از اینکه گوشت نیم پز شد سبزی (تره,جعفری,گشنیز,کمی شنبلیله ,چند پر نعناع)را که تمیز کرده , شسته و خرد کرده ایم با مقداری روغن سرخ می کنیم و داخل گوشت می ریزیم .
نمک و فلفل را اضافه کرده پس از چند جوش لیمو عمانی را چند سوراخ کرده داخل آن می ریزیم و می گذاریم خورش پخته و جا بیفتد . میتوانیم مقدار ۳/۱ پیمانه آبغوره به خورش اضافه کنیم . خورش پس از پختن باید کاملاً جا بیفتد و روغن بر سطح آن قرار گیرد

 

 

 

 

.

خورش آلو مسما

 
در این قسمت طرز تهیه آلو مسما که یک غذای بسیار خوشمزه گیلانی است را خواهید آموخت….
آلو مسما غذایی گیلانی و بسیار خوشمزه است که پختن آن را به همه شما عزیزان توصیه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه آلو مسما:
مرغ    برای هر نفر یه تکه
آلو قیسی    برای هر نفر ۲ تا ۳ عدد
آلو سیاه    برای هر نفر ۲ تا ۳ عدد
پیاز    2 عدد
شکر    2 قاشق غذاخوری
زردچوبه    مقداری

دستور پخت
مرغ رو با کمی آب و زرد چوبه به روی آتش می گذاریم,و پس از آنکه نیم پز شد آلوها را که در روغن سرخ کرده ایم بدان اضافه می کنیم.

هر وقت که مرغ و آلو کاملا" پخت پیاز را که قبلا سرخ کرده ایم بهمراه شکر به مقدار گفته شده به آن اضافه می کنیم.بعد از کمی جوشیدن ( ۳ تا ۵ دقیقه ) غذای ما آماده است.
نکته:

• این خورش باید آب کمی داشته باشد.

• اگر در حین طبخ متوجه شده اید که مرغ کاملا پخته شده ولی آلوها هنوز نپخته اند مرغها را از قابلمه خارج کنید تا الوها حسابی پخته و مرغها له نشوند.

• نگذارید پس از اضافه کردن پیاز نگذارید که غذا زیاد بجوشد چون اصطلاحا غذا وا خواهد رفت.

• میزان شکر این غذا بسته به میل شما قابل تغییراست.

• طعم این غذا با وجود شکر و آلو سیاه, ملس می باشد.

منبع : وبلاگ رنگین کمان

 

 

 

 

 

خورش آلو و اسفناج

 
مواد لازم :
گوشت گوسفند    نیم کیلو
اسفناج    یک کیلو
آلو برقانی    150 گرم
پیازسرخ شده    ۲ قاشق سوپخوری
آبلیمو یا آب نارنج    به مقدار کافی
نمک و فلفل    به مقدار کافی

دستور پخت
گوشت را چند تکه کرده ، می شوییم و کمی تفت می دهیم. سپس آن را همراه با ۲ لیوان آب ، پیازسرخ شده و آلوبرقانی با حرارت ملایم می پزیم . اسفناج را بعد از پاک کردن ، کمی خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم .
بعد از پختن گوشت، اسفناج را به آن اضافه کرده و صبر می کنیم تا خورش با ترشی و نمک وفلفل جا بیفتد.
نکات تغذیه ای :
۱- اسفناج منبع خوبی ازاسید فولیک است به همین دلیل مصرف آن برای خانم های باردار مفید می باشد.
۲- اسفناج دارای هر سه ویتامین بتا- کاروتن ،EوC می باشد که هر سه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و باعث پیشگیری از انواع سرطان و ناراحتی قلبی – عروقی می شوند.
۳- مواد لعابی اسفناج برای مخاط و مفاصل بدن لازم است.
۴- اسفناج به علت دارا بودن منیزیم ، خاصیت ضد سرطانی داشته و گلبول های خون را افزایش می دهد.
۵- نکته مهم در پختن اسفناج این است که نباید آب آن را دور ریخت، زیرا منیزیم در آب آن موجود است.
چهارگروه از افراد بایستی از مصرف اسفناج خود داری کنند:

۱- مبتلا یان به بیماری کبد
۲- کسانی که درد مفاصل و روماتیسم دارند
۳- کسانی که سنگ کلیه دارند

۴-مبتلایان به ورم معده یا روده

 

 

 

 

 

 

خورش ماست به سبک هندی

 

 
این خورش با همراه داشتن پروتئین (مرغ یا گوشت) و کلسیم ماست ،غذایی بسیار مغذی است و برای کسانی که به دنبال تنوع در منوی غذای خود هستند جالب خواهد بود.
مواد لازم:
مرغ پاک کرده    1 عدد(در حدود ۵/۱ کیلوگرم)
ماست کیسه آب گرفته    1کیلوگرم
پیاز سرخ کرده    2قاشق سوپخوری
گشنیز    250گرم
زیره نیمه کوب    2/1 قاشق غذاخوری
سیر    3 تا ۴ پر
زعفران سائیده    1 قاشق چایخوری
روغن    100 گرم
نمک و فلفل    به مقدار لازم

دستور پخت
مرغ را بعد از تمیز کردن و شستن،با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده،با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد. گشنیز را تمیز کرده، می‌شوئیم و ریز خرد می‌کنیم. سیر را کوبیده با گشنیز در روغن کمی‌سرخ می‌نمائیم و آن را در ظرف مرغ می‌ریزیم. زیره را اضافه نموده، زعفران را در کمی‌آب جوش حل می‌نماییم . نصف آن را در مرغ می‌ریزیم. به حد کافی نمک و فلفل به آن اضافه نموده،می‌گذاریم آب آن در حدود ۲ تا ۳ قاشق بماند. مرغ را از ظرف خارج می‌کنیم،کمی‌که سرد شد،آن را قطعه قطعه می‌کنیم و استخوانهای درشت آن را بیرون می‌آوریم. مرغ را دوباره در ظرف می‌ریزیم؛حرارت را کاملا ملایم می‌نماییم؛ماست را با بقیه زعفران و کمی‌نمک مخلوط کرده، هم می‌زنیم تا کاملا صاف شود و داخل ظرف مرغ می‌ریزیم و هم می‌زنیم. باید دقت کرد بعد از ریختن ماست، خورش نجوشد؛کافی است فقط ماست داغ شود؛در غیر این صورت ماست به علت جوشیدن می‌برد و خورش آب انداخته،به صورت دلخواه در نمی‌آید. در صورتی که مرغ با مقدار آب ذکر شده پخته نشد، کمی‌آب اضافه می‌نماییم. این خورش را می‌توانیم با گوشت تهیه کنیم؛در این صورت ۵۰۰ گرم گوشت بدون استخوان کافی است. البته گوشت برای پختن به آب بیشتری احتیاج دارد

 

 

 

 

.
خوراک لوبیا سبز با گوشت
          

 
مواد لازم برای ۳ نفر
لوبیا سبز= ۴۰۰ گرم
گوشت خورشتی= ۳۵۰ گرم
سیب زمینی= ۴ عدد بزرگ
هویج= ۴ عدد
رب گوجه فرنگی= ۲ قاشق غذاخوری
پیاز= ۱ عدد متوسط
زردچوبه و پودر فلفل سیاه و زعفران و نمک= به مقدار لازم

دستور پخت
پیاز را خلالی کرده و سرخشان میکنیم و بعد از آن هم گوشت را اضافه کرده و کمی سرخش میکنیم و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه میکنیم و با مقداری آب میگذاریم نیم پز شود

لوبیا ها را شسته و به اندازه نصف بند انگشت خرد میکنیم و با کمی روغن تفتش میدهیم و به گوشتها اضافه کنید.

وقتی که لوبیاها نیم پز شدند، سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و خردشان کرده،نه خیلی ریز نه خیلی درشت و سرخشان میکنیم و به گوشت و لوبیا ها اضافه کرده و بعد هم رب را اضافه کرده و کمی تفتش میدهیم و با نصف لیوان آب مخلوطش میکنیم و به گوشتها اضافه میکنیم و به همراه زعفران میگذاریم تا بپزد.

نوش جان

 

 

 

 

 

خورش خلال بادام کرمانشاه


         
 

مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
گوشت گوسفندی= ۸۵۰ تا ۹۰۰ گرم
لیمو عمانی= ۲ عدد کوچک
خلال بادام بو نداده= ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی= ۳ قاشق غذاخوری سر خالی
کره=در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری
دارچین= به مقدار لازم
زرشک= ۴ یا ۵ قاشق غذاخوری
پیاز= ۲ عدد بزرگ
زردچوبه و زعفران و نمک= به مقدار لازم
گلاب= ۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت
خلال بادام را از ۳ ساعت قبل در آب خیس میکنیم و قبل از اضافه کردن به خوشت آن را با کره کمی تفت میدهیم.
زرشک را هم ۵ دقیقه قبل در مقداری آب خیس بدهید و بعد آبشو خالی کنید و در مقداری کره قبل از اضافه کردن به خورش تفت دهید.
گوشتها را به اندازه گوشتی که برای قیمه هست خرد میکنیم(یعنی کوچک)
و پیاز را هم با رنده ریز رنده میکنیم و در روغن سرخش میکنیم
و بعد گوشت را اضافه کرده و تفتش میدهیم و بعد هم زردچوبه و نمک و کره و رب را هم اضافه کرده و در موادمان تفت میدهیم و روی خورش آب میریزیم ،تا جایی که ۱ بند انگشت از گوشتها بالاتر باشد
و بعد از ۳۰ دقیقه خلال بادام و لیمو عمانی ها (چند سوراخ با چنگال در اطراف لیمو ایجاد میکنیم)را اضافه کرده و میگذاریم تا خورشتمان حاضر شود و جا بیفتد
و در ۳۰ دقیقه آخر دارچین و زرشک و زعفران و گلاب را به خوشتمان اضافه مکنیم
و در آخر داخل ظرف مورد نظر ریخته و میتوانید رویش را با خلال بادام و زرشک تزئین کنید و با پلو سفید نوش جان کنید.
این خورشت نباید زیاد آب داشته باشد

________________________________________

کرمانشاهی ها از زرشک سیاه استفاده می کنند. اونهایی که ریزند. نه اونهایی که درشتند. از اون درشتها معمولا برای آبگیری ( آب زرشک) استفاده می شه…
تو کرمانشاه زرشکی که استفاده میکنن تقریبا" سیاه رنگه و میگن برای خورش خلال باید از این زرشک استفاده کرد ولی در تهران ما فقط از همین زرشک استفاده میکنیم

 

 

 

 


خورشت کرفس ۲ با رب گوجه فرنگی
         

 

مواد لازم برای ۲ نفر:
کرفس پاک کرده= ۳۵۰ گرم
سبزی خرد شده (نعناع، جعفری و برگ کرفس)=۱۰۰ گرم
زردچوبه,فلفل,نمک و زعفران=به مقدار لازم
پیاز= ۲ عدد متوسط
آبغوره (آبلیمو یا آب نارنج)=۵ تا ۶ قاشق غذا خوری
گوشت خورشتی= ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی=۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت
ساقه های کرفس را شسته و به اندازه‌های ۳ سانتیمتر خورد کنید
نعناع، جعفری و برگ کرفس را هم خوب خرد کنید,ولی نه به اندازه ای که خیلی ریز شوند و له
گوشت را به قطعات خورشتی برش داده
و پیاز ها را بشکل خلالی خرد کنی
مقداری روغن در قابلمه بریزید
پیاز های خرد شده را سرخشان کنید و بعد کمی گوشتها را اضافه کرده و تفت دهید و بعد از آن کمی زردچوبه و فلفل و رب را اضافه کرده و تفتشان دهید

کرفس و سبزی ها را روی گوشتها بریزید و سرخ کنید
پس از سرخ شدن ۲ لیوان آب سرد روی آن بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم خورشت جا بیافتد.نمک را بگذارید هر وقت گوشت پخته شد به خورش اضافه کنید و آبغوره و زعفران را هم ۱ ساعت قبل از آماده شدن خورش به آن اضافه کنید. خورش کرفس را با پلو سفید میل کنید.
بعضی وقتها میتواندی در خوشتهایتان در زمانی که پیاز را سرخ کردید ۱ قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید و کمی سرخش کنید تا خورشت شما سفت تر شود
•    
•    

 

 

 

 

 

•    •    •    
خورش فسنجان
          

 
مواد لازم برای ۳ نفر:
مغز گردو=۳۰۰ گرم
رب انار=اگر سفت بود ۲ قاشق غذاخوری اگر آبکی بود ۶ قاشق غذاخوری
ران و سینه مرغ=به مقدار لازم یا گوشت چرخ کرده=۳۰۰ گرم
پیاز=۱ عدد بزرگ
شکر=۱ قاشق چایخوری باز هم بستگی به ذائقه شما دارد میتوانید نریزید یا بیشتر بریزید…

دستور پخت
تابه ای را روی حرارت قرار دهید,پیازها را بصورت خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا جایی که رنگ پیازها طلایی شود و بعد از آن زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و پیاز ها را در تمام سطح تابه پخش کنید.
مرغ ها را روی پیازها بگذارید و زعفران را رویش بدهید و مرغ ها را نمک بزنید و بگذارید با حرارت ملایم با آبی که مرغ و پیاز از خودشان میدهد,بپزند.
بعد از تقریبا ۳۰ دقیقه,اگر دید یک طرف مرغها طلایی شده,مرغها را به طرف دیگر برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود و بپزد و کنار بگذاریدش
و یا اگر هم خواستید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید آنها را بصورت کوفته قلقلی در بیاورید،طبق این دستور(ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده میکنیم و بعد گوشت چرخ کرده,نمک,فلفل,پیاز و زردچوبه را روی پیازها میریزیم و با دست همگی را با هم خوب مخلوط میکنیم و بعد کوچولو کوچولو از مواد را برداشته و آنها را بصورت قلقلی درست میکنم قلقلی ها تقریبا اندازه کله گنجشک یکمی کوچیک تربیچاره اون گنجشکه و بعد از آن تابه ای را روی حرارت قرار میدهیم و روغن میریزیم و قلقلی ها را داخلش میریزیم و سرخشان میکنیم.)

گردو و پیاز را آسیاب کنید،بعد از آن قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و ۱ قاشق غذاخوری روغن در آن ریخته و مخلوط گردو و پیاز را به آن اضافه کرده و کمی تفت بدهید و بعد هم رب انار را اضافه کرده و کمی تفت بدهید و بعد از آن ۲ لیوان آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد و میگذاریم خورشتمان به روغن بیفتد.

تقریبا در ۳۰ دقیقه آخر با استفاده از نمک و شکر و رب انار میتوانید ترشی و شیرینی خورش را کم و زیاد کنید و بعد از آن آنکه مزه خورش را درست کردید،مرغ یا قلقلی ها را به خورش اضافه کرده.

این خورش در آخر نباید خیلی آب داشته باشد.
ترشی و شیرینی این خورش بستگی به رب شما داره،اگر ربتان شیرین باشد،دیگه احتیاجی به شکر نیست،اگر ترش باشد، احتیاج به شکر داره که اون هم بستگی به ذائقه شما داره میتوانید اصلا شکر نریزید.
خود من فسنجان را نه خیلی ترش درست میکنم،نه خیلی شیرین،همیشه ملس درست میکنم.
بعضی ها در خورش فسنجان کمی رب گوجه فرنگی میریزند,من هم یکبار مقدار کمی یعنی ۱ قاشق چایخوری ریختم مزه و طعم متفاوتی میگیره و خوشمزه میشه…اگر دوست داشتید یکبار امتحانش کنید…
بعضی وقتا میتونیم یک تکه یخ داخل خوشتمان بندازیم تا حالت شک بشه و روغن پس بده
من اکثرا برای خودمان که مهمان نداریم با سینه یا فیله مرغ میپزم,چون با ران مرغ به نظرم چربه و فسنجان هم سنگین هستش
وسط های کار اگر فیله مرغ باشه که هیچ اگر هم سینه بود هر کدوم از سینه ها را ۳ تکه میکنم تا خوب داخلش بپزه و درون خوشت میندازم تا خودش بپزه و نه دیگه سرخش میکنم و نه … و خوشمزه هم میشه
با مرغابی و اردک هم در دفعات بعد آموزشش را میگذارم
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    •    •    

خورش قلیه با میگو
          

خورش قلیه میگو از نوع معروف ترین انواع خورش های ایرانی متعلق به جنوب ایران است. اگر میگو دوست ندارید میتوانید با ماهی قلیه ماهی درست کنید.

 

مواد لازم برای ۳ نفر:
گشنیز= ۱ استکان سرپر
شنبلیله= ۱ قاشق غذاخوری
سیر =۲حبه
تمرهندی= ۳\۱ بسته
میگو متوسط پوست گرفته و پاک شده=۳۰۰ گرم
پیاز=۲عدد متوسط
سیب زمینی در صورت تمایل=۲عدد متوسط
نمک،زردچوبه،فلفل قرمز=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی (دلخواه )(در اصل قلیه میگو رب نداره ولی خود من همیشه میزیرم)= ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه=به مقدار لازم (فلفل سیاه مزه تندی به غذا نمی دهد،فقط باعث میشود عطر و طعم غذا بهتر شود)
دستور پخت
میتوانید اگر تازه گشنیز و شنبلیه را در دسترس ندارید از خشک آن هم نیز استفاده کنید و میتوانید نیم ساعت قبل در آب سرد خیسش کنید و آبشو بیرون بریزید و بعد سرخش کنید یا اصلا خیسش نکنید
ابتدا گشنیز و شنبلیله را شسته و خرد میکنیم.
پیازها را بشکل خلالی خرد کرده و سرخ میکنیم و سیر را با رنده درشت رنده میکنیم و به پیازها اضافه میکنم و کمی تفت میدهیم(سیر نباید زیاد سرخ شود،چون باعث تلخ شدن خورش میشود)

و بعد از آن میگو ها را اضافه کرده(اگر میگو شما یخ زده بود بگذارید کاملا یخ آن باز شود و آب آن را بیرون بریزید)و تفت میدهیم تا آب میگو ها کاملا به خورد میگو ها برود و بوی ضخم آن از بین برود
گشنیز و شنبلیله خرد شده را به مواد بالا اضافه کرده و کمی تفت میدهیم
و بعد رب گوجه فرنگی،سیب زمینی(قطعات متوسط خرد میکنیم)،زردچوبه و فلفل قرمز و فلفل سیاه را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و آب را تا جایی میریزیم که روی سیب زمینی ها بیاید
زمانیکه قلیه به جوش آمد حرارت را ملایم کرده تا غلیظ و جا افتاده شود و به روغن بیفتد.
۳۰ دقیقه بعد تمر هندی(تمر هندی را در مقداری آب جوش حل کنید و بعد از یک صافی رد کنید که هسته های آن در قلیه نرود) را اضافه کرده و بعد نمک را اضافه میکنیم چون تمرهندی به اندازه کافی شور هست
این خورش را با پلو سفید نوش جان کنید.
این خورش هر چی تند تر  باشد خوشمزه تر میشود.
•    
•    
•    

 

 

 

 

•    •    •    
خوراک کله گنجشکی
kale gonjishki 300x225 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی
          

 

مواد لازم برای ۳ نفر:
گوشت چرخ کرده=۳۵۰ گرم
سیب زمینی=۴ عدد متوسط
پیاز= ۲ عدد کوچک
زردچوبه و نمک و فلفل=به مقدار لازم
مواد لازم برای سس کله گنجیشکی:
آب=۲ لیوان
زردچوبه=نصف قاشق چایخوری
فلفل قرمز=نصف قاشق چایخوری
نمک=به مقدار لازم
زعفران ساییده شده=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی=۲ قاشق غذاخوری سرپر

طرز تهیه سس کله گنجیشکی:
همه مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم.
البته سس که نمیشه گفت.

دستور پخت
ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده میکنیم و بعد گوشت چرخ کرده,نمک,فلفل,پیاز و زردچوبه را روی پیازها میریزیم و با دست همگی را با هم خوب مخلوط میکنیم
و بعد کوچولو کوچولو از مواد را برداشته و آنها را بصورت قلقلی های درست میکنم قلقلی ها تقریبا اندازه کله گنجشک یکمی کوچیک تربیچاره اون گنجشکه  بعدش سیب زمینی ها را پوست کنده و به اندازه مکعبهای کوچک خرد میکنیم.
تابه گودی را یا قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار میدهیم و روغن میریزیم و قلقلی ها را داخلش میریزیم و سرخشان میکنیم و بعد از آن سیب زمینیها را ریخته و کمی سرخشان میکنیم و بعد سسی را که گفتم روی کله گنجیشکیمان میریزیم و میگذاریم با حرارت ملایم بپزد و بعد از پخته شدن با نان و کمی لیمو تازه یا آب لیمو هم روش میتوانید بریزید خوشمزه میشه و میل کنید.
نوش جونتون .
•    

 

 

 

 

•    •    •    

خورش هویج
          

 

مواد لازم برای ۲ نفر:
گوشت خورشتی= ۲۵۰ گرم
هویج= ۳ عدد متوسط
آلو خشک= تقریبا ۱۸ عدد
پیاز=۲ عدد کوچک
زعفران آب کرده= ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل= به مقدار لازم
آبلیمو در صورت تمایل= ۱ قاشق غذاخوری(اگر دوست داشتید میتوانید زیاد و کمش کنید)
پودر دارچین در صورت تمایل= نصف قاشق چایخوری
شکر=۱ قاشق چایخوری (اگر دوست داشتید میتوانید زیاد و کمش کنید)
دستور پخت
ابتدا پیاز ها را بشکل خلالی خرد کرده و کمی سرخ کنید و بعد از آن گوشت را اضافه کنید و ۵ دقیقه ای سرخ میکنیم.

بعد از آن زرد چوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم و ۱ تا ۲ لیوان آب داخلش میریزید و میگذاریم تا گوشتمان بپزد.

بعد از اینکه پخته شد هویج ها را بشکل خلالی خرد میکنیم و در تابه ای جداگانه کمی سرخ میکنیم و به همرا شکر,آلو (آلوها را ۱ ساعت قبل در کمی آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و به خورش اضافه کنید),نمک,دارچین,زعفران و آبلیمو (آبلیمو را در صورتی اضافه میکنیم که دوست داشته باشیم خورشتمان بیشتر ترش شود)به خورش اضافه میکنیم و میگذاریم تا خورش جا بیفتد.
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    

خورشت قورمه سبزی
         

 

مواد لازم برای ۴ نفر:
سبزی شامل= ((گشنیز=نسبت به تره و جعفری بیشتر باشد)جعفری,تره,(شنبلبله=۱۰۰ گرم)(اسفناج= اگر فصلش بود کمی))=سر جمع ۱ کیلو
لوبیا چیتی یا قرمز=۱ پیمانه
گوشت خورشتی= ۴۵۰ گرم
پیاز= ۲ عدد متوسط
لیمو عمانی=۴ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه=به مقدار لازم
پودر لیمو عمانی (در صورتی که خورشت شما به اندازه که دوست دارید ترش نشد )=۱ قاشق چایخوری

دستور پخت
لوبیا را از شب قبل خیس کنید آبش را چند بار دور میریزیم و آب تازه داخلش میریزیم.

لوبیا را جدا گانه میگذاریم بپزد.سبزی را شسته و ریز خرد کنید.

پیاز ها را بشکل خلالی خرد کرده و کمی تفت میدهید و گوشت را اضافه میکنید و ۵ دقیقه ای با زرد چوبه و فلفل سرخ میکنیم و ۳ لیوان آب داخلش میریزید و میگذارید نیم پز شود
بعد از اینکه نیم پز شد سبزی ها را جدا گانه سرخ کرده و با لیمو عمانی (را با چنگال چند طرف آن را سوراخ کنید)به خورش اضافه میکنیم و ۴۵ دقیقه مانده که خورشت را برداریم لوبیاهای پخته شده را به خورش اضافه میکنیم
در این زمان نمک را اضافه کرده و اگر خورشت شما به اندازه که دوست دارید ترش نشد پودر لیمو عمانی را اضافه کرده و میگذاریم خورش جا بیفتد.

۱۰ دقیقه آخر میتوانید ۱ قاشق غذاخوری نعناع خشک را در کمی روغن تفت بدهید و روی قرمه سبزیتان بریزید با این کار قرمه سبزی خیلی خوشمزه تر میشود.

اگر میخواهید قرمه شما تلخ نشود
لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و ۴ ساعت قبل در آب بخیسانید و بعد داخل قرمه بریزید
تخم های لیمو عمانی را خارج کنید
و یا اینکه ممکنه شنبلیله قرمه شما زیاد بوده باشه چون این هم یکی از دلایل تلخ شدن قرمزه میباشد

•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    •    •    
•    

خورش قلیه با ماهی
          

 

مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر

گشنیز= یک و نیم استکان
شنبلیله= ۱ قاشق غذاخوری
سیر = ۵ حبه
تمرهندی= نصف بسته
ماهی پوست گرفته و پاک شده=نیم کیلو( شوریده- سنگسر- هامور) اگر در دسترس نبود از ماهی استفاده کنید که استخوان نداشته باشد,من از ماهی لاکس که همون ماهی سالمون میشه در این خورش استفاده میکنم
پیاز=۲عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل قرمز=به مقدار لازم رب گوجه فرنگی (دلخواه )(در اصل قلیه ماهی رب نداره ولی خود من همیشه میزیرم)= ۲ قاشق غذاخوری

دستور پخت
میتوانید اگر تازه گشنیز و شنبلیه را در دسترس ندارید از خشک آن هم نیز استفاده کنید و میتوانید نیم ساعت قبل در آب سرد خیسش کنید و آبشو بیرون بریزید و بعد سرخش کنید یا اصلا خیسش نکنید

ابتدا گشنیز و شنبلیله را شسته و خرد میکنیم.

پیازها را بشکل خلالی خرد کرده و سرخ میکنیم و سیر را با رنده درشت رنده میکنیم و به پیازها اضافه میکنم و کمی تفت میدهیم(سیر نباید زیاد سرخ شود،چون باعث تلخ شدن خورش میشود)
بعد از آن گشنیز و شنبلیله خرد شده را اضافه کرده و کمی سرخ میکنیم بعد رب گوجه فرنگی,زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.

ماهیها را مقداری جداگانه تفت داده یا متوانید تفت هم ندهید و به همراه تمر هندی(تمر هندی را در مقداری آب جوش حل کنید و بعد از یک صافی رد کنید که هسته های آن در قلیه نرود) به مواد بالا اضافه میکنیم و آب را به اندازه ای میریزیم که روی ماهیها را بگیرد و در آخر نمک را اضافه میکنیم چون تمرهندی به اندازه کافی شور هست.

زمانیکه قلیه به جوش آمد حرارت را ملایم کرده تا غلیظ و جا افتاده شود و به روغن بیفتد.
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    
•    •    •    

خورش قیمه با سیب زمینی
          

 

مواد لازم برای ۲ نفر
گوشت خورشی=۳۰۰ گرم
لپه=یک استکان
رب گوجه فرنگی=۲ قاشق غذا خوری
زعفران آب کرده= به میزان لازم
لیمو عمانی= ۳ عدد
پیاز= ۲ عدد متوسط
سیب زمینی = ۳ عدد متوسط
نمک ,فلفل ,زردچوبه و دارچین( دلخواه)=به میزان لازم

دستور پخت
درون قابلمه ای روغن بریزید سپس پیاز ها را بشکل خلالی خرد می کنیم و سرخ کرده و زردچوبه و فلفل و دارچین می زنیم بعد گوشت های خرد شده را به آن اضافه میکنیم و کمی تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.

۲ لیوان آب روی گوشتها می ریزیم و می گذاریم گوشتها نیم پز شوند و بعد لپه و رب و لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کرده و به گوشتها اضافه میکنیم.

سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد و در آخر نمک و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید تا خورش به روغن بیفتد
سیب زمینی ها را پوست کنید و خلالی کنید و در روغن سرخ کنید و وقتی می خواستید خورش را
بکشید سیب زمینی ها را روی آن بریزید ( یا می توانید توی خورش بریزید).

نوش جان
•    

 

 

 

 

 

 

•    •    •    
•    

خورش کرفس ۱ بدون رب گوجه فرنگی
         

DSC02679 resize wm 300x233 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی

مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر
کرفس پاک کرده= ۳۵۰ گرم
سبزی خرد شده (نعناع، جعفری و برگ کرفس)=۱۰۰ گرم
زردچوبه,فلفل,نمک و زعفران=به مقدار لازم
پیاز= ۲عدد متوسط
آبغوره (آبلیمو یا آب نارنج)=۵ تا ۶ قاشق غذا خوری
گوشت گوسفند= ۳۵۰ گرم
دستور پخت
ساقه های کرفس را شسته و به اندازه‌های ۳ سانتیمتر خورد کنید
نعناع، جعفری و برگ کرفس را هم خوب خرد کنید نه به اندازه ای که خیلی له و ریز شوند
گوشت را به قطعات خورشتی برش داده و پیاز ها را بشکل خلالی خرد کنید
مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیاز ها و گوشتها را در آن کمی سرخ کنید و بعد از آن کمی زردچوبه و فلفل بریزید و یک تفت دیگر بدهید
کرفس و سبزی ها را روی گوشتها بریزید و سرخ کنید
پس از سرخ شدن ۲ لیوان آب سرد روی آن بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم خورشت جا بیافتد
نمک را بگذارید هر وقت گوشت پخته شد به خورش اضافه کنید و آبغوره و زعفران را هم ۱ دقیقه قبل از آماده شدن خورش به آن اضافه کنید
خورش کرفس را با پلو سفید میل کنید.
•    
•    •    •    
برگرفته از سایت مطبخ شیما

تهیه و تنظیم:خوش روزگار

 

VN:F [1.9.18_1163]
Rating: 4.7/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.18_1163]
Rating: +7 (from 9 votes)
لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی, ۴٫۷ out of 10 based on 12 ratings
share save 171 16 لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی

۶ Responses to “لیست انواع غذاها انواع خورش و خوراک ایرانی”

  1. H@mid

    ممنون از بازدیدتان – اگر موافق با تبادل بنر یا لینک هستید خبر کنید

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    پاسخ دادن
  2. zahra

    slm doost khubam bah bah che web koshmazei dari man shoma ro ba hamun esmi k gofti link kardam khoshhal misham mano ba esm seebdoosti link konid. bye ta hi.

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    پاسخ دادن
  3. farhad

    سلام

    ممنون از بازدیدتون

    خوش روزگار در وبسایت ما لینک گردید

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    پاسخ دادن
  4. دختران کوروش

    سلام دستوراتتون انجام شد

    تبادل لینک؟

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    پاسخ دادن
  5. میرزا

    سسسسلام خانومی

     

    …………@@@

    …………@@@@@@@@@

    ……………@@@@@@@@@

    ………………………………@@

    ………………..@@

    ………………..@@@

    ………………..@@@

    ………………..@@@

    ………………..@@@

    ………………..@@@

    ………………….@@

    …………………………………………..

    @@@………………………….@@@

    @@@…………………………..@@@

    @@@@@@@@@@@@@@@@@

    …@@@@@@@@@@@@@@

     

    ………………@@…@@

    ………………@@…@@

    ………………….@@

    ………………….@@

    ……………………….

    ……………@@@@

    ………….@@…….@

    …………….@@@@@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    ……………………….@@

    …………………………@

    بدو بدو بیا !!!!! منتظرتl

    تسلیت می گم

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    پاسخ دادن
  6. میرزا

    oخیلی باحالی چاکریم

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    پاسخ دادن

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


− یک = 1

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge